Προτάσεις

Ηλίας Καρελλάς

Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη

Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης και η παρέα του ονειρεύονται να συναντήσουν τον Αϊ-Βασίλη, να τρυπώσουν στο εργαστήρι του και να αποκτήσουν τα πολυπόθητα δώρα. Όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών καταφθάνουν στην παράγκα με εορταστική διάθεση και τραγούδια. Το συμβούλιο αρχίζει και ο καθένας έχει να πει από μια διαφορετική ιστορία για το πού βρίσκονται ο Αϊ-Βασίλης και το εργαστήριό του. Σύμμαχοί τους τα γνωστά ξωτικά του, που θα προσπαθήσουν να τους οδηγήσουν κοντά του μέσα από μαγικά μουσικά μονοπάτια. Τι θα γίνει όμως όταν ξαφνικά συναντήσουν στον δρόμο τους τον Βασιλιά των Καλικαντζάρων με τον μαγικό του καθρέφτη; Θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις παγίδες και να λύσουν τα μάγια βρίσκοντας την απάντηση στο αίνιγμα του αρχηγού τους;

Η παράσταση δημιουργήθηκε με αφορμή παραδοσιακά κείμενα του θεάτρου σκιών, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνδυασμό με μουσικά μοτίβα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Δύσης και της Ανατολής. Είναι συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Θιάσου σκιών του Ηλία Καρελλά.

Ο Χρήστος Θηβαίος υποδύεται τον Βασιλιά των Καλικάντζαρων ενώ οι String Demons τα Ξωτικά. Συμμετέχουν οι μουσικοί Πάρις Περυσινάκης, Έκτορας Kυριάκου, Πέτρος Βαρθακούρης.

  • Ημερομηνίες: Από: 17 Δεκεμβρίου 2016 Έως: 30 Δεκεμβρίου 2016
  • Είσοδος 12€
  • Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος