Προτάσεις

1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013

Η καρδιά της Αφρικής τελικά είναι δίπλα μας, στους κεντρικούς Αθηναϊκούς δρόμους. Τα παιδιά από την Νιγηρία κατάφεραν σε δύσκολες μέρες να φέρουν την κουλτούρα και την μουσική της χώρας τους στο 1ο Νιγηριανό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Γκάζι (με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της ανεξαρτησίας της).

Μια μουσική εκδήλωση που εξελίχθηκε σε πολιτική αντιρατσιστική διαμαρτυρία την ώρα που μεταφερόταν ο επικεφαλής της Χ.Α στην  Ευελπίδων, η μισή Αθήνα ήταν αποκλεισμένη για τον λόγο αυτό και ο καιρός βροχερός. Δεκάδες Αθηναίοι διαφόρων ηλικιών κατάφεραν να βρεθούν και να παρακολουθήσουν τις διάφορες μουσικές τάσεις της Νιγηρίας, της πλουσιότερης και πιο αντιφατικής χώρας με τις 445 εθνοτικές ομάδες και μέσο όρο ζωής των κατοίκων της τα 47 χρόνια...

Αξίζει να επισημανθεί πως η κοινότητα των μεταναστών της στην Ελλάδα που φθάνει τις 2000 μεταξύ των οποίων -χαρακτηριστική περίπτωση - εκείνη του MC Yinka που κάλεσε με την μουσική του- και είχε άμεση ανταπόκριση-σε μια έντονη αντιρατσιστική διαμαρτυρία με σεβασμό στην διαφορετικότητα τους συμμετέχοντες, κατάφερε να μας φέρει την μαγεία, τα προβλήματα  και την κουλτούρα της μαύρης Ηπείρου.

Κορυφαία δε στιγμή μέσα σε καταρρακτώδη βροχή ήταν η δωρική παρουσία του σπουδαίου καλλιτέχνη Κeziah Jones παλιού γνώριμου και ιδιαίτερα αγαπητού στους Έλληνες όλων των ηλικιών.

Παρά τις αντιξοότητες  η ατμόσφαιρα ήταν θερμή και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013 
1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013 
1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013 
1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013 
1o Νιγηριανό Φεστιβάλ 2/10/2013 

Σχετικές Προτάσεις

  •  
    02 Οκτωβρίου 2013

    1ο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

    Η Νιγηρία, ο Γίγαντας της Αφρικής, μία χώρα με 445 εθνοτικές ομάδες, με τεράστιες δυνατότητες και μεγάλα προβλήματα, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την μαγεία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της.
    περισσότερα...