Προτάσεις

1ο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

Η Νιγηρία, ο Γίγαντας της Αφρικής, μία χώρα με 445 εθνοτικές ομάδες, με τεράστιες δυνατότητες και μεγάλα προβλήματα, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την μαγεία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Η γιορτή αυτή είναι μέρος της 53ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της. Σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα επίκαιρη και φορτισμένη μετά τα πρόσφατα ρατσιστικά φαινόμενα πραγματοποιείται το 1ο Νιγηριανό φεστιβάλ με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων ως γέφυρα φιλίας για το άλλο πρόσωπο της Νιγηριανής κοινότητας στην Ελλάδα.

Στο φεστιβάλ έρχονται ο Keziah Jones, το National Troupe of Nigeria με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών και ο Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του. Συμμετέχει και ο Έλληνας καλλιτέχνης Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής. Παράλληλα μια ομάδα παιδιών  που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένη με εντυπωσιακά κοστούμια από διαφορετικές περιοχές της Νιγηρίας.

Το φεστιβάλ θα μας γνωρίσει πέρα από τη μουσική και το χορό τη γαστρονομία. Ο σύλλογος γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας, ενώ οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές θα σερβίρουν τον κόσμο καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

  • Ώρα έναρξης 19:30
  • Χώρος Τεχνόπολις, Κεντρική Αυλή
  • Είσοδος 10€